MakeUp Hacks

girl and makeup kép

Az életed része a lifehack? És még sminkelni is szeretsz? Akkor ezt a bejegyzést neked szánom!

Sziasztok! A mai bejegyzést egy kicsit érdekesebbre terveztem, hát, mindenki döntse el magának, hogy végül sikerült-e megvalósítanom a célomat. :)
Sminkkel kapcsolatos lifehack-eket szeretnék nektek felsorolni, amiket én is bevetek, és könnyítik a sminkelésem.


  1. Nincs "igazi" highlightered? De van egy halvány pezsgő színed az egyik palettában? Akkor ideje bevetni! Van egy kis hármas palettám, amiben csillogós fehér, lila, és kék van. Természetesen ezek közül a fehéret használom, ugyanis halvány csillogást ad, a fehérnek nyoma sincs, csak is a csillogás vehető észre. Tökéletesen helyettesíti a highlightert.
  2. Ha halványan ki szeretnéd emelni a szempilláid, de még sem szeretnél túl durva hatást, és inkább hanyagolnád a szemhéjtust, akkor mindenképp ajánlom, hogy egy ferdefejű, tusecsettel húzd ki a szempilláid tövét egy kis fekete szemhéjfestékkel. Tökéletes a kiemelésre, és nem túl erős hatása van.
  3. Ha nagyon erős, piros pattanások vannak jelen az arcod egyes területén, akkor ajánlom a zöld korrektort. A zöld egy hideg, a piros pedig egy meleg szín. Ez a kettő remekül kiegyensúlyozza egymást, így könnyebb lesz a korrektorozás is.
  4. Ha kicsi a szemed, akkor használj fehér szemceruzát az alsó vízvonaladra. Ez segít a szemed nagyobbításában, ugyanis nagyobb tekintetet ad. 
  5. Már kifogyóban van az alapozód? Semmi gond! Vágd szét a tubusát akár egy ollóval, és rájössz, hogy még mindig van termék a tubusban, csak épp nem bírt kiszabadulni. Ezután használd fel a maradék terméket, de utána dobd el a tubust, mert ha rászárad az alapozó, vagy bármi más, akkor nem lesz túl használható. Sőt. 
  6. Sokkal élénkebbre szeretnéd a szemhéjfestékedet? Akkor használj világosabb színű - akár fehér - korrektort a szemed területén, vagy színezd be a szemhéjad egy fehér szemceruza segítségével. 
  7. Vannak bizonyos szempillaspirálok, amelyeknek a spiráljával meg vagyunk elégedve. Nem kötelező ezt kidobnod. Tisztítsd meg, és használd őket akár másik termékkel.
  8. Elkented a rúzsod? Egy vékony korrektor ecset és korrektor segítségével javítsd! Ugyanígy tégy az elrontott tusvonallal is.  
  9. Nincs szemöldökfésűd? Egy régi szempillaspirált tisztíts meg, és használd szemöldökfésűként!
Ennyi lenne, igen, pont a 10. marad ki, de majd máskor. :) Most ennyi jutott eszembe, de igyekszem minél többet írni nektek. 

xx, Dorina


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek