Ugrás a fő tartalomra

Amiről egy blogger sem beszél - A bejegyzések megírása

wine, drink, and sky kép

Halihó! :) Újra itt vagyok, kicsi megkéséssel, de sajnos ez az utolsó pár hét nagyon húzós a suliból, ugyanis elég sok mindenből kell javítanom. Igen, tudom, nem most kéne észbekapni, de mindegy már.

Szóval akkor vágjunk is bele! A mai témánk a bejegyzések megírása lenne, természetesen blogger szemmel.

Miről írjak? 

Nos, nagyon fontos, hogy leginkább annál a témánál próbálj maradni, amiről a blogod szól. Amint tudjátok, - illetve ha nem tudjátok, akkor most már fogjátok - én a legtöbbször szépségápolásban írok, de becsusszan némi lifestyle is a bejegyzések tartalmába. 

Próbálom a blogot végig vinni ezen a két vonalon, és azt hiszem, nem nagyon szoktam kicsúszni. Jó, nyilván volt rá alkalom, hogy egy-egy másik téma is becsúszott, de az a jó, ha olyan dologról írsz/beszélsz, amihez van egy kis közöd is, illetve tudsz róla eleget. 

A második szempont pedig az, hogy ki kell tapasztalnod, hogy melyik az a téma, amiben jól meg tudod magad fogalmazni. Mert ilyen is van ám! Nem mindegy, hogy az ivartalanításról beszélsz, amihez nulla közöd van, vagy pedig tényleg egy olyan adott dologról, ami az érdeklődési körödnek megfelelő. Így az írás nem szenvedés lesz, hanem szenvedély. Bár, a szenvedéshez csak annyit fűzök hozzá, hogy nem divatból kell elkezdeni blogolni. Azért blogolj, hogy megnyugtasson, hogy a hobbiddá váljon, hogy el tudj indulni egy vonalon akár egy szakma felé. 

Mi van, ha nincs ihlet? 

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor kevésbé van kedve írni. Vagy csak szimplán nincs ötlete. De egy idő után ez úgyis megtörik, és visszatér minden a régi kerékvágásba. Ne írj erőltetett bejegyzéseket, annak semmi értelme, az olvasók is észreveszik rajta, hogy nem szívvel-lélekkel írtad, hanem kényszerből. 

Olvasgass más blogokat, hátha megtetszik egy adott téma, amiről te is tudnál írni. Erre tökéletesek a Facebook-os blogos csoportok, amelyekben tömérdek mennyiségű blogot és bloggert találhatunk különféle témákban. Én a legtöbbször beautybloggereket olvasok, hiszen leginkább én is ezen a vonalon mozgok, és ez nagyon sokat segít. 

Mitől jó egy bejegyzés? 

A jó bejegyzés alapjai a türelem, a kitartás, a megfelelő tapasztalatok, és az, hogy szeretettel írjuk meg. Hiába írsz bejegyzést, ha ezek hiányoznak. Ha nincs türelmed, akkor elkapkodott lesz a munkád, ha nincs kitartásod, akkor annak az eredménye szintén egy elkapkodott munka, a megfelelő tapasztalat hiánya pedig bármelyik olvasónak feltűnik, és egyébként is, miért írsz egy olyan dologról, amiről szinte semmit nem tudsz? Igazából arról nem is tudsz mit firkantani, ergo a bejegyzés ismét egy nagy nulla lesz. A szeretet pedig mindennek az alapja. 
Vidd bele az egyéniséged is, hiszen kinek van kedve 15 ugyanolyan blogbejegyzést elolvasni? 

Hogyan szerezhetnék több olvasót? 

Itt is nagy szerepet játszik az egyéniség, hiszen nagyon sok blogger csak arról ír, amiről egyébként mindenki más. És annak semmi értelme, hogy századjára is leírjuk ugyanazt, amit előttünk már 99 ember megtett. 
Próbálj egyedi címet adni a bejegyzésnek, hiszen az vonzza leginkább az olvasót. Oszd meg blogcsoportokban a bejegyzéseid, hiszen így több emberhez eljut. És az sem árt, ha minél több közösségi oldalon fent vagy. 

Egy sikeres blogger nem attól lesz sikeres, hogy ugyanolyanná válik mint a többi ember. Bár manapság sokan ebbe az irányba húznak el, de szerintem úgy a jó, ha mindenki megmarad önmaga, és egy kicsi kreativitást is beletesz a dolgokba. :) 


Nem lett túl hosszú a bejegyzés, de minden egyes kérdésnél önmagamat ismételném: LÉGY ÖNMAGAD! Legyél kreatív, türelmes és satöbbi. 

Remélem kicsit átláttátok a dolgokat így az én szemüvegemen keresztül. 
xx, Dorina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hamarosan közeleg a Valentin nap, és ha a kedveseteknek szeretnétek KEDVESKEDNI akkor remélem ez a kis bejegyzés segít nektek. :) Úgy gondoltam, bármelyik lány,illetve srác örülne annak, ha 56 dolog össze lenne nekik firkantva egy kis borítékba.

56 dolog amit szeretek benned:   hűséges vagy ahhoz amit, és akit szeretszegyüttérző vagy mindenki körülötted lévő emberrelaz önzetlenségeda becsületességedképes vagy áldozatot hozni értemmindig őszinte vagy, akármi történika kedvességedmindig segíteni próbálsz másoknakkiállsz amellett, amiben hiszela nagylelkűségeda bizalmadmindenből próbálod a jót kihoznioptimista vagytudod hogy mit akarsz kezdeni magaddal az életben, vannak céljaidtisztelsz bátor vagy bátran állsz az élethezmegértő vagy velemmindent megosztunk egymássalmindig megnevettetszaz őrült hangokat, amiket kiadsz nem félsz előttem sírni jól bánsz az állatokkal mindig segítesz, ha megkérlek ráahogy hozzám érszaz intelligenciádmegtanítottál becsülni önmagama hangoda hajada szemeda szád…

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Végre eljött a várva árt december, ám a hó sehol... sajnos. Ezek ellenére szerintem ez egy nagyon kellemes hónap, nemsokára itt a mikulás, karácsony, szilveszter és miegymás. Ugye az elképzelés ez lenne, mint ami a szöveg fölötti kép, de reméljük minél hamarabb teljesül ez a kívánsááágunk.

Most pedig kedveskedni szeretnék nektek egy jó pár karácsonyi ajándék ötlettel, afféle kárpótolás amiért ilyen ritkán van cikk :)

Open when levél  Ez annyit takar, hogy ráírod pár borítékra hogy "nyisd ki ha..."  vagy pedig "open when..." és alá egy hangulatot, például "nyisd ki ha... éhes vagy" ugye értitek? :)

Díszítheted:
filctollal, festékkelvagy akár vehetsz színes papírokat, és hajtogathatsz borítékot Itt van néhány ötlet a kinézethez: 


Ötletek, hogy mit írj rá:
open when/nyisd ki ha you miss me/hiányzom - közös képet teszel beleha éhes vagy - csokit teszel bele ha szomjas vagy - teafilterha megvagy fázva - algopirin, vagy egyéb gyógyszer, zsepkendőha sírtál - zsep…

Miért szívás vidékinek lenni?

Miért is szívás vidékinek lenni?  Nos. A budapestieknek(vagy legalábbis nem csak nekik, de azoknak is, akik nagyobb városban élnek) sokkal több lehetőségük van blogger, vagy vloggertalálkozókra menni, mint nekünk. Miért? Keres egy magának megfelelő villamost, vagy metrót, és ott is van a város másik felében. Ezzel ellentétben mi vidékiek vagy jól feltankoljuk az autónkat, vagy vonatra szállunk. Ami azért valljuk be, drágább költségekkel jár. 
A városiaknak ( hogy ne csak a pestieket emlegessem ) több lehetőségük van arra, hogy különböző cégekkel, vagy márkával összeálljanak. Jó, nyilván, aki tényleg nagyon szeretné, az előbb utóbb el fog oda jutni, hogy egy-egy nagyobb márka szponzorálja a bejegyzéseit/videóit. De ehhez baromi sokat kell dolgozni (tapasztalatból mondom), és nem csak úgy van, hogy lespanolok a 100 ezer feliratkozóval rendelkező youtuber (jövendőbeli) barátnőmmel, hanem tényleg csak magadra számíthatsz. Kivéve, ha van jó ismeretséged. De most a jó ismeretséget dobjuk e…