Amiről egy blogger sem beszél - A bejegyzések megírása

wine, drink, and sky kép

Halihó! :) Újra itt vagyok, kicsi megkéséssel, de sajnos ez az utolsó pár hét nagyon húzós a suliból, ugyanis elég sok mindenből kell javítanom. Igen, tudom, nem most kéne észbekapni, de mindegy már.

Szóval akkor vágjunk is bele! A mai témánk a bejegyzések megírása lenne, természetesen blogger szemmel.

Miről írjak? 

Nos, nagyon fontos, hogy leginkább annál a témánál próbálj maradni, amiről a blogod szól. Amint tudjátok, - illetve ha nem tudjátok, akkor most már fogjátok - én a legtöbbször szépségápolásban írok, de becsusszan némi lifestyle is a bejegyzések tartalmába. 

Próbálom a blogot végig vinni ezen a két vonalon, és azt hiszem, nem nagyon szoktam kicsúszni. Jó, nyilván volt rá alkalom, hogy egy-egy másik téma is becsúszott, de az a jó, ha olyan dologról írsz/beszélsz, amihez van egy kis közöd is, illetve tudsz róla eleget. 

A második szempont pedig az, hogy ki kell tapasztalnod, hogy melyik az a téma, amiben jól meg tudod magad fogalmazni. Mert ilyen is van ám! Nem mindegy, hogy az ivartalanításról beszélsz, amihez nulla közöd van, vagy pedig tényleg egy olyan adott dologról, ami az érdeklődési körödnek megfelelő. Így az írás nem szenvedés lesz, hanem szenvedély. Bár, a szenvedéshez csak annyit fűzök hozzá, hogy nem divatból kell elkezdeni blogolni. Azért blogolj, hogy megnyugtasson, hogy a hobbiddá váljon, hogy el tudj indulni egy vonalon akár egy szakma felé. 

Mi van, ha nincs ihlet? 

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor kevésbé van kedve írni. Vagy csak szimplán nincs ötlete. De egy idő után ez úgyis megtörik, és visszatér minden a régi kerékvágásba. Ne írj erőltetett bejegyzéseket, annak semmi értelme, az olvasók is észreveszik rajta, hogy nem szívvel-lélekkel írtad, hanem kényszerből. 

Olvasgass más blogokat, hátha megtetszik egy adott téma, amiről te is tudnál írni. Erre tökéletesek a Facebook-os blogos csoportok, amelyekben tömérdek mennyiségű blogot és bloggert találhatunk különféle témákban. Én a legtöbbször beautybloggereket olvasok, hiszen leginkább én is ezen a vonalon mozgok, és ez nagyon sokat segít. 

Mitől jó egy bejegyzés? 

A jó bejegyzés alapjai a türelem, a kitartás, a megfelelő tapasztalatok, és az, hogy szeretettel írjuk meg. Hiába írsz bejegyzést, ha ezek hiányoznak. Ha nincs türelmed, akkor elkapkodott lesz a munkád, ha nincs kitartásod, akkor annak az eredménye szintén egy elkapkodott munka, a megfelelő tapasztalat hiánya pedig bármelyik olvasónak feltűnik, és egyébként is, miért írsz egy olyan dologról, amiről szinte semmit nem tudsz? Igazából arról nem is tudsz mit firkantani, ergo a bejegyzés ismét egy nagy nulla lesz. A szeretet pedig mindennek az alapja. 
Vidd bele az egyéniséged is, hiszen kinek van kedve 15 ugyanolyan blogbejegyzést elolvasni? 

Hogyan szerezhetnék több olvasót? 

Itt is nagy szerepet játszik az egyéniség, hiszen nagyon sok blogger csak arról ír, amiről egyébként mindenki más. És annak semmi értelme, hogy századjára is leírjuk ugyanazt, amit előttünk már 99 ember megtett. 
Próbálj egyedi címet adni a bejegyzésnek, hiszen az vonzza leginkább az olvasót. Oszd meg blogcsoportokban a bejegyzéseid, hiszen így több emberhez eljut. És az sem árt, ha minél több közösségi oldalon fent vagy. 

Egy sikeres blogger nem attól lesz sikeres, hogy ugyanolyanná válik mint a többi ember. Bár manapság sokan ebbe az irányba húznak el, de szerintem úgy a jó, ha mindenki megmarad önmaga, és egy kicsi kreativitást is beletesz a dolgokba. :) 


Nem lett túl hosszú a bejegyzés, de minden egyes kérdésnél önmagamat ismételném: LÉGY ÖNMAGAD! Legyél kreatív, türelmes és satöbbi. 

Remélem kicsit átláttátok a dolgokat így az én szemüvegemen keresztül. 
xx, Dorina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek