Ugrás a fő tartalomra

Az ember, akit lehetőleg kerülj el messziről

Tudjátok, van az az érzés, amikor nem találjátok önmagatok. Nem tudjátok, hogy milyen döntéseket kellene hozni, mi lenne a jó, vagy mi lenne a rossz. Amikor kicsit kifordultok magatokból, mert éppen úgyhozta a sors. Amikor nem szándékosan tesztek rosszat, vagy nem szándékosan hoztok rossz döntéseket. 

Van az úgy, hogy az ember elveszik a sok gondolat között. Amikor támogató, segítőkész és megbízható barátokra lenne szüksége, mert éppen kettéáll a feje, és azt sem tudja, hogy mihez kezdjen. Hogy mibe fogjon, mit vigyen véghez, melyik lenne a számára legmegfelelőbb döntés, anélkül, hogy bárkit megbántson, elidegenítsen magától. 

Amikor bizonytalan, és szüksége van a segítőkész szavakra. 

És esetleg olyan rendkívüli helyzet támad, hogy körülötted mindenki ele van a többi barátjával, ismerősével. Megy ide-oda, te pedig otthon punnyadsz, és fogalmad sincs, hogy mit tegyél. Megőrülsz a gondolattól, hogy valami döntést kell hoznod. És mi van, ha rosszul döntesz? Megőrülsz az egyedülléttől. 

Ekkor úgy döntesz, elmeséled egy barátnak, hogy mi történt. A legjobb barátnőd kibeszélt a hátad mögött, a pasiddal épp most szakítottál(ez az én helyzetem), mert megcsalt, vagy csak szimplán nem működött. De úgy érzed, te is hibás vagy, amiért ide jutottatok. És lehet, hogy az is vagy. De egyelőre nem tudod eldönteni, hogy mit és hogy hibáztál, ezért tanácsot kérsz egy olyan baráttól, aki ott volt melletted a rossz időkben, viszont nem biztos, hogy segítséget nyújtott. Lehet, csak még jobban ráerősített a nehéz helyzetre. 

Ekkor a fejedhez vágja, hogy hülye vagy, hogy eddig tűrtél. Hülye vagy, hogy már nem hoztad meg hamarabb a döntéseket, hülye vagy, hogy nem tudod mit csinálj. Hülye vagy, mert fárasztod az embert a szerencsétlenkedéseddel. És hülye vagy, mert már az ember nem tudja eltűrni azt, ahogy hibát hibára halmozol

És elmondja, hogy ő mit tett ebben a helyzetben (mellesleg ez tök eltér a te gondolkodásodtól). A csajjal ugyanebben a helyzetben volt, hülyének volt nézve, és meg is csalták. De persze ettől függetlenül ő, mint erős jellemű ember, aki nem hagyja, hogy az" emberek átcsesszék, és semmibe vegyék", összejár az exével a mai napig. 

És még is te vagy a hülye, mert próbálsz kitartani egy olyan ember mellett, akit tényleg szeretsz. Vagy olyan emberek mellett. 

De te, mégis mit gondolsz? Miért nem úgy cselekedsz, ahogy ő már százszor elmondta? Nevetséges vagy! De látod, neki megint igaza lett. Át lettél cseszve. Látod, ő megmondta. Megmondta, hogy ezt nem így kéne, hanem úgy. És egyébként is, hibát hibára halmozol. 

Neki jó. Mert ő senkit nem szeret úgy, el van szinglin, bulizik, mindig mással jár össze. Jelenleg az exével. Meg lehet mással is. 

De te lépj már túl, miért nem hallgatsz az ő okos tanácsaira? Megint neki lesz igaza. Megint át leszel cseszve. Annyiszor elmondta már. De te makacs vagy, meg büszke, és mész a saját hülyeségeid után. 

Na, tehát könyörgöm. Egy "barátnak" az a feladata, hogy tudja, hogy milyen nehéz helyzetben van az adott személy, és még jobban aláássa? Tényleg? Ezt nevezzük barátságnak, és gondoskodásnak? Ezt nevezzük segítőkészségnek? Nevetséges. 
Persze, van az a helyzet, amikor az ember már nem tud mit mondani, csak azt, hogy látod, mondtam, hogy ez lesz. De ha az ember szerelmes, úgy sem fog hallgatni másra. Megy a saját feje után, szóljatok ha nem így van.

Egy barátot lehet figyelmeztetni, de minden gyökér, hülyének elhordani azért, mert éppen lehet, hogy rossz időszakon megy keresztül, vagy csak úgy szimplán, mint egy IGAZI ember, vét pár hibát?

Tényleg ez a barátság? Nem hiszem. :)  

És egyébként hogy várja el bárki is, hogy más az ő gondolkodása, és irányítása szerint éljen, és hozzon döntéseket? De lényeg, hogy neki megint igaza lett. Mert az ilyen ember nem azt tartja szem előtt, hogy neked rossz lesz-e a helyzet, hanem az, hogy el tudja mondani, hogy tessék, látod, igazam lett. Ő akarja a szerelmi tanácsokat adni, na meg hogy mit hogy csinálj, mikor ő maga sem tudja, hogy mit akar. Aki összejár az exével, az annyira csak nem lehet biztos önmagában. :) 

Az ilyen ember nekem ne akarja megmondani, hogy én kit szeressek, és kit ne. Hogy milyen döntéseket hozzak, és milyeneket ne. Hogy milyen legyek, és hogy milyen ne legyek.
Hogy mi a helyes, és jó gondolkodás. Mikor kettőnk közül ő az, aki azt sem tudja kicsoda valójában, és hol a helye, mert a másikkal szemben a tiszteletmegadására sem képes. Nem hogy tanácsot tudjon adni. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hamarosan közeleg a Valentin nap, és ha a kedveseteknek szeretnétek KEDVESKEDNI akkor remélem ez a kis bejegyzés segít nektek. :) Úgy gondoltam, bármelyik lány,illetve srác örülne annak, ha 56 dolog össze lenne nekik firkantva egy kis borítékba.

56 dolog amit szeretek benned:   hűséges vagy ahhoz amit, és akit szeretszegyüttérző vagy mindenki körülötted lévő emberrelaz önzetlenségeda becsületességedképes vagy áldozatot hozni értemmindig őszinte vagy, akármi történika kedvességedmindig segíteni próbálsz másoknakkiállsz amellett, amiben hiszela nagylelkűségeda bizalmadmindenből próbálod a jót kihoznioptimista vagytudod hogy mit akarsz kezdeni magaddal az életben, vannak céljaidtisztelsz bátor vagy bátran állsz az élethezmegértő vagy velemmindent megosztunk egymássalmindig megnevettetszaz őrült hangokat, amiket kiadsz nem félsz előttem sírni jól bánsz az állatokkal mindig segítesz, ha megkérlek ráahogy hozzám érszaz intelligenciádmegtanítottál becsülni önmagama hangoda hajada szemeda szád…

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Végre eljött a várva árt december, ám a hó sehol... sajnos. Ezek ellenére szerintem ez egy nagyon kellemes hónap, nemsokára itt a mikulás, karácsony, szilveszter és miegymás. Ugye az elképzelés ez lenne, mint ami a szöveg fölötti kép, de reméljük minél hamarabb teljesül ez a kívánsááágunk.

Most pedig kedveskedni szeretnék nektek egy jó pár karácsonyi ajándék ötlettel, afféle kárpótolás amiért ilyen ritkán van cikk :)

Open when levél  Ez annyit takar, hogy ráírod pár borítékra hogy "nyisd ki ha..."  vagy pedig "open when..." és alá egy hangulatot, például "nyisd ki ha... éhes vagy" ugye értitek? :)

Díszítheted:
filctollal, festékkelvagy akár vehetsz színes papírokat, és hajtogathatsz borítékot Itt van néhány ötlet a kinézethez: 


Ötletek, hogy mit írj rá:
open when/nyisd ki ha you miss me/hiányzom - közös képet teszel beleha éhes vagy - csokit teszel bele ha szomjas vagy - teafilterha megvagy fázva - algopirin, vagy egyéb gyógyszer, zsepkendőha sírtál - zsep…

Miért szívás vidékinek lenni?

Miért is szívás vidékinek lenni?  Nos. A budapestieknek(vagy legalábbis nem csak nekik, de azoknak is, akik nagyobb városban élnek) sokkal több lehetőségük van blogger, vagy vloggertalálkozókra menni, mint nekünk. Miért? Keres egy magának megfelelő villamost, vagy metrót, és ott is van a város másik felében. Ezzel ellentétben mi vidékiek vagy jól feltankoljuk az autónkat, vagy vonatra szállunk. Ami azért valljuk be, drágább költségekkel jár. 
A városiaknak ( hogy ne csak a pestieket emlegessem ) több lehetőségük van arra, hogy különböző cégekkel, vagy márkával összeálljanak. Jó, nyilván, aki tényleg nagyon szeretné, az előbb utóbb el fog oda jutni, hogy egy-egy nagyobb márka szponzorálja a bejegyzéseit/videóit. De ehhez baromi sokat kell dolgozni (tapasztalatból mondom), és nem csak úgy van, hogy lespanolok a 100 ezer feliratkozóval rendelkező youtuber (jövendőbeli) barátnőmmel, hanem tényleg csak magadra számíthatsz. Kivéve, ha van jó ismeretséged. De most a jó ismeretséget dobjuk e…